Ciasto z delicjami
Pyszne, delikatne ciasto idealne na upalne dni :) przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji.
Biszkopt:
- 4 jaja
- 3/4 szkl. mąki
- 3/4 szkl. cukru
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto makowo-kokosowe:
- 6 białek
- szkl. cukru
- 1/4 szkl. suchego maku
- 20 dkg wiórek kokosowych
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Krem:
- 6 żółtek
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 25 dkg masła
- 1/2 litra mleka
- cukier waniliowy
- 1 szkl. cukru
\Dodatkowo:
- 2 opakowania delicji
- 2 galaretki
biszkopt-połowa kremu- ciasto makowo-kokosowe- druga połowa kremy-delicje- tężejąca galaretka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz